Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF

TAMRON SP AF 17-50MM F/2.8 XR DI II LD IF

– premiat de American Photo 2006 (alegerea editorului) si Professional Photographer 2007
– premiat EISA 2006-2007: Best Product (Consumer Lens)

Obiectivul Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF oferă o foarte bună calitate a imaginii având în vedere prețul destul de accesibil comparativ cu obiectivele concurente Nikon 17mm – 55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX și Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM, ținând cont de plaja focală pe care o acoperă. Simulator plajă focală aici.

Face parte din clasa Tamron SP (Super Performance), cu o optică de înaltă performanță, special proiectată pentru a obține cele mai bune rezultate.

Tinând cont că acoperă cea mai folosită plajă focală obiectivul este perfect pentru majoritatea utilizatorilor de camere DSLR.

Faptul că f-ul de 2.8 este constant pe toata plaja focala face ca obiectivul să permită timpi relativ scurți de expunere chiar și in condiții de iluminare slaba. Este un obiectiv superangular, ideal la subiecte care necesita un unghi mare de vizualizare, precum peisajele sau fotografia de grup, ceea ce îl face numai bun pentru fotografia de eveniment.

Sticla folosită este LD (low dispersion) iar lentilele sunt tratate si pe suprafețele interioare pentru a minimiza reflexiile interne.

Îmi place faptul că este un obiectiv solid, materialul din care este confecționat fiind de calitate, la fel și cauciucul pentru inelul de zoom. Atât inelul pentru zoom cat și cel pentru focalizare se învart ușor și lin.

Un lucru destul de interesant îl reprezintă faptul că focalizarea se realizează intern nefiind nevoie ca obiectivul să-și modifice dimensiunile.

Comparativ cu obiectivele  Nikon 17mm – 55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX și Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM ca aspect negativ privind focalizarea la obiectivul Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF aș putea să menționez zgomotul pe care îl face motorașul de focalizare în momentul autofocusului, dar nu atât de mare încât să devină o problemă reală și lipsa stabilizatorului de imagine (pe care o găsim la Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF-VC) dar având în vedere plaja de focalizare destul de redusă, pentru multă lume nu va constitui un impediment.

Acuratețea AF o găsesc destul de bună iar calitatea optică a obiectivului Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF este excelentă având în vedere prețul destul de scăzut. Dacă subiectul sau fundalul este foarte puternic umbrit se poate observa o vignetare (reducere a luminozității sau saturației imaginii la margini comparativ cu centrul acesteia) în schimb în toate celelalte situații pe care le-am încercat vignetarea nu reprezintă o problemă.

Carcotașii ar putea vorbi și despre unele aberații cromatice în condiții extreme, dar din cadrele trase de mine acestea sunt inexistente sau neimportante.

Ca și concluzie, în urma achiziționării obiectivului Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF te alegi cu un obiectiv mic, ușor și luminos pe care poți să-l iei cu tine oriunde, foarte rapid deoarece poți să-l folosești în spații închise și în condiții de iluminare slabă. Plaja focală pe care o acoperă și calitatea foarte bună a imaginii asigură condițiile tehnice pentru realizarea unor fotografii foarte reușite.

Fotografii realizate cu obiectivul Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF pot fi vizualizate aici.

DATE TEHNICE

– dimensiune filtre: 67mm
– f (diafragma minimă/maximă): 2.8-32
– distanta minima de focalizare: 0.27m
– raport marire: 1:4.5
– unghi vizualizare: 78-31 grade (echivalent APS-C)
– constructie: 16 elemente in 13 grupuri
– lungime: 82mm
– diametru maxim: 74mm
– masa: 434 grame

Pentru comparatia obiectivelor prezentate si nu numai puteti vizita pagina asta.

Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF – aprox. 1600 Ron (cu observația că cel cu stabilizare a imaginii este cu 200 ron mai scump)

Nikon 17mm – 55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX – aprox. 6499 Ron

Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM – aprox. 4399 Ron

Aici găsești obiectivul despre care ți-am vorbit:
f64

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *